5.05.2024 г., 9:34 ч.

Спомен за нея 

  Поезия » Друга
73 0 0

Во стаичката пръска аромат –

оставена от тебе китка цвете.

                 Пенчо Славейков

 

Во стаичката – пак без тебе.

Изчезнал – оня аромат.

Мечтата си за теб погребах

и грешния погребах свят.

 

Една ти – чиста и невинна,

остаяш спомен, цял в лучи.

Защото може би замина.

Съмненье пагубно – мълчи!

 


  Стихотворението участва в ХХ Национален поетичен конкурс на името на Пенчо Славейков – НЧ "Пенчо П. Славейков 1921", София и не спечели награда.

 

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??