23.12.2022 г., 15:58 ч.

Стихотворение 

  Поезия
267 1 1

С ТИХО ТВОРЕНИЕ

ще започна тази нощ свята-

за онези неща, които ни сгряват душата,

за онова що върти на живота ни колелото

и с една благодарност и молитва...защото-

 

имаш ли щерка да ти стъкми масата,

имаш ли син да ти напълни чашата

и човек за опора, ако ти се наложи,

речи тогава: "Благодаря, Боже!"

 

А ако стане така, че празнувате двама

и децата и внуците край вас ги няма,

смирен помоли: "Господи, дай им здраве."

...аз и мойта опора така ще направим.

 

***

Ще има и болка, нелечимо голяма

за близките ни, които вече ги няма.

Но винаги има нещичко, което да сгрява.

Да го потърсим в живота, който Бог ни дарява.

***

© Събчо Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Ще има и болка, нелечимо голяма
    за близките ни, които вече ги няма.
    Но винаги има нещичко, което да сгрява.
    Да го потърсим в живота, който Бог ни дарява."

    Този стих сгрява душата...
    Светли празници!
Предложения
: ??:??