29.04.2024 г., 7:27 ч.

Трето измерение 

  Поезия
80 3 2

ТРЕТО ИЗМЕРЕНИЕ

 

Понеже вдигам много прах,

когато ходя през полето,

с едно хвърчилце полетях

във измерението трето.

 

А там – любов и тишина!

И никой никого не хока.

И никой на добра цена

не ти пробутва лоша стока.

 

И всички хора са добри.

И всички хора са поети –

щом се събудят призори,

и обич в погледа им свети.

 

В реки, неозаптени с бент,

из небеса за пойни птици,

където няма парламент.

И няма даже политици.

 

Там няма бой за сух комат.

И никой в никого не стреля.

Дай, Господи, на този свят

поне една добра неделя?

 

И остави го – да реши

вой ли ще бъде, или песен?

Щом литнат нашите души,

да бъде Твоят Рай небесен!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??