13.02.2024 г., 20:05 ч.

Трите меченца 

  Поезия » За деца
462 7 32

ТРИТЕ МЕЧЕНЦА

 

Ние сме меченца три,

хубостниците на мама

и в белите – най-добри,

по на двеста килограма.

 

Рунтавел, Медун и аз

вече сме почти големи.

Скоро ще сме в първи клас.

Бухалът ще ни поеме.

 

Най-обичаме в игри

животинките да плашим,

а на горските пчели

питите им да тарашим.

 

Скоро в нашата гора

бе дошъл ловецът Сандо.

Водеше го по следа

дакелът му с име Рамбо.

 

Там, до клонестия дъб,

им устроихме засада.

С рев ги изненадах в гръб.

Рамбо в шумата припадна.

 

Вляво изръмжа Медун,

Рунтавел пък бе отдясно.

И загуби Сандо ум,

че приклещен бе натясно.

 

Пушката си изтърва,

с вик през храстите спринтира.

Скоростта му бе добра,

за рекорд се номинира.

 

В горския музей след час

пушката му окачихме.

Мама се гордее с нас.

С бойна слава се сдобихме.

 

Сандо с Рамбо, нов тандем,

вегани са активисти

и след онзи весел ден –

откровени пацифисти.

 

 

 

 

 

© Vasil Ivanov Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За героите любими от анимационни филми! »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??