8.05.2024 г., 11:30 ч.

Тя е като дъжда.... 

  Поезия
84 1 1



Заваля, но това е близо месец почти.
Някой би ме оборил, че вали от години.
Простотия и подлост вали ли вали...
Не вярвам, че някога и това ще премине.

Лошотията бързо вкоренено расте.
Задушава  и кара всичко живо да съхне.
Ако нямаш лице и ако нямаш сърце,
мислите даже до кости изтръпват...

Утре слънце ще има, задушаващо. Да!
Ще тежи на душите маранята жестока.
После пак ще прокапе. Няма как. Глупостта
господава в момента, ръководи живота.

Аз не ща да навлизам въобще във калта!
По-добре да се скрия от валежите гадни...
Валяло, вали и света оглупя...
В хлъзгава тиня най-жестоко е падането.

Пазете се , моля, от просташки валежи!
Тишината лекува макар да боли!
Как се милват с ръка и любов таралежи?
Невъзможно болезнено, защото....вали.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??