19.03.2021 г., 7:40 ч.

Тюркоезичник 

  Поезия » Пародии
512 0 0

Познавам смел тюркоезичник.

На думите – голям монтьор!

Гърми с познания отлични.

С фантазия на аматьор...

 

Извежда "семе" от "серсеми"...

В "монгол" и в "гол" пък вижда "гьол".

Сравнява "Еми" и "бадеми",

"ликьор" и "кьор", "сокол" и "кол"...

 

Курдисва "смет" до "късметлия".

Забърква "варвари" със "вар".

И уйдурдисва "теб" в "тепсия".

Твърди, че "дал" е от "абдал"...

 

От словото твори... гювечи!

Във всичко вижда тюркски пай...

Магии прави май, човече!

Лингвист изпечен! С турски лай...

 

Марин Тачков

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??