18.11.2022 г., 20:11 ч.

Утринна меса за Бога 

  Поезия
319 2 3

... Бог е дъжд над тихия квартал, просякът с паничката пред храма,

гларус – край комина ми слетял, котенцето в скутеца на мама,

Бог е в парка светлото дете – жално за балончето си плаче,

паячето – взело да плете под стрехата слънчево хамаче,

Бог е вятър в злачните лъки, де родът ми легна – да почине,

 

той върти секундните стрелки в стария ми "Seiko", мили сине,

Бог събужда стария рибар, шавне ли из подмола пъстърва,

свадата на градския пазар с поглед благ и блага длан разтърва,

дипли той над птичите гнезда небеса – за шеметните птички,

Бог е слънце, въздух и вода – Бог е тук! – за да ни има всички.

© Валери Станков Всички права запазени

Тайно се молех с теб да се сближим.
Бях ли прав да опитвам?
Отчужди се и стана връх недостижим.
Самотата като меч ме пронизва
— останах непрелистена страница. ...
  499 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??