8.04.2023 г., 9:17 ч.

Величествена и красива 

  Поезия
390 1 8

        

Величествена и красива

 

Величествена и красива

е старата гора,

вековна, мълчалива

омайва с красота.

 

Тя пази старите си тайни,

разказва чудеса

за подвизи, години славни,

за нашата страна.

 

Животът тя е съхранила

със уникален горски свят,

подслон за всички е дарила

и прави всеки млад.

 

И да я пазим трябва много,

такава да я съхраним!

Дечица мили, нека в слово

с любов и радост я дарим!

 

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пазете чудесата на гората »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??