5.05.2024 г., 20:49 ч.

Великден 

  Поезия » Философска, Гражданска
49 0 1

                                    ВЕЛИКДЕН 

 

 

На този ден Иисус Христос възкръсна,

след като бе разпнат за човешки грехове.

Роден като човек, живя с радости и ядове,

и появи се като Бог, съмненията разпръсна.

 

Повел той някога хората с усмивка и вяра

и повярваха на думите му, нямаха тъга.

Вървеше пеш като тях и правеше чудеса,

помагаше на болни с човешка доброта.

 

Поникна семето му на учениците в душа

и те разказваха думите му после по света!

Той ги подкрепяше, вярата им бе голяма,

загинаха но и те посяха в душите семена.

 

И сякаш той жив е на старата икона,

очите му големи греят с човека топлота.

Той и неговата майка Мария, една Мадона,

помагат на хората в нещастие и в беда!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??