28.04.2024 г., 11:26 ч.

Врабчето на Бога 

  Поезия
103 4 2

ВРАБЧЕТО НА БОГА

 

... четири врабчета с черни човки чоплят си зрънца из пепелта,

тъй и аз човъркам философски всички светли смисли на света –

с чашка чаец – билкова запарка, радвам се на всеки слънчев лъч,

на децата, литнали през парка, вдигнали прекрасната си глъч,

на случаен звън по телефона – даже да не търсят точно мен,

 

ако "Левски" бие в Барселона с три на нула "Барса" някой ден,

на девойка, вейнала край мене вятърче със дъх на "Givenchy",

дето броди и нощѐ, и денем! – с три слушалки в двете си уши,

и – нали и аз съм светъл птичък, утрото посрещам с "Чик-чирик" –

Господи, тъй щедър и добричък, Теб сполай за всеки светъл миг!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??