19.03.2023 г., 9:28 ч.

Второ-априлско 

  Поезия » Хумористична
288 3 4

Доживеем ли… април,

ще се втурна да продавам

моят глас, така немил,

срещу кинти ще го давам.

 

Ще му сложа топ цена,

някъде към двеста франка.

За да седна вечерта

с някоя прилична Ганка

 

в малко, битово кръчме

с две чемширчета на двора.

Със димящо чеверме

и с тълпи от гладни хора.

 

Да поръчам… барбекю

с малко хляб и две салати,

а от спиртното меню:

цяло буренце Фраскати.

 

Да отпуснем там души

в телесата - прегладнели.

И с възбудени гърди

да нехаем - кой печели

 

в настоящия тираж

със поредните… айдуци!

С кой ояден, нов апаш

ще изтръсквам пак улуци.

 

За да легнем вечерта

след погълнатата бъчва,

без да мисля - есента,

че отново в тази кръчма

 

пак ще харча за винО

скришно взетите парички

след поредния ни вот

за… крадливите якички.

 

 

 

Юри

Йовев

Март

2023 г.

 

 

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??