5.05.2024 г., 9:39 ч.

За твоя цвят аз търся пролетта... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
217 3 1

За твоя цвят аз търся пролетта

с прераждащият дъх на любовта.

За теб желая да е весел свят,

небесен рай и свежа благодат

от тебе да ухае с нежността.

 

За теб желая да е весел свят.

Поля и лес, и вис са красота.

Разцъфвай ти от живата вода,

природата ще бди над твоя цвят.

 

Разцъфвай ти от живата вода.

Земя и светлина са с дух богат.

Лъчите топли носят щедростта

и мъдрост те засища от пръста.

И песните на славея познат

са одите за теб, за твоя цвят.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??