10.05.2011 г., 14:00 ч.

За век - по лев 

  Поезия » Хумористична
652 0 12

С мисия от онзи свят

върнал се е хан Кубрат:

бърза пенсия да вземе

за прослуженото време!

 

Пред отдела на опашка

старци чакат своя ред,

здраво стиснали тояжки...

но Кубрат е най-отпред.

 

Касиерката отсреща

пуши... пийва си кафе...

През гишето ханът блещи се

в едрото ѝ деколте!

 

- Трябва да попълниш, дядка,

този празен формуляр! -

сърба си кафето сладко,

сякаш не той - тя е цар!

 

Но в компютъра, за жалост,

липсват данни!... Ех, късмет!

Времето лети нахалост,

а часът е вече пет!

 

Отегчила се, тогава

тя звъни на своя шеф:

- Шефе... някакъв... не става...

да платя... за век - по лев!

 

С близо двайсет лева в джоба

тръгва си Кубрат засмян!

Тангра сякаш прати огън

на прабългарския хан!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??