Dec 21, 2007, 6:18 AM

А Свобода е мойто име 

  Poetry
784 0 7
Да е затвор - с глава ще мина
през тухлите и през бетона,
решетки-железа ще срина
и дума няма да пророня.

Да е море -  ще го прегазя
и с рибите ще го изпия,
в солени шепи ще запазя
най-ласкавата му стихия.

Да е любов -  ще полудея:
сълза-вода в пустиня,
в решетки - двамата със нея...
А Свобода е мойто име!

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??