Ще вали… Подготвя се небето.
Тъмни облаци строяват се в редица
готови да запратят мълнии и град
върху нищо не очакващата жрица
щом Зевс даде им чакания знак.
Ще боли… Подготвя се сърцето.
Стаени чувства гърчат се без ред,
обречени да чезнат във агония
натикани в казана адов на Аид -
Афродитена сълза - анемония.
Ще лети… Подготвя се душата.
Измита с дъжд, от мълния спасена,
захвърлила греховно тяло пред самата Хера,
научила урока си, смирена
Орфей ще следва да я отведе при Рея.
При любовта, която не боли….(химера…)
© Ангелина Стойчева All rights reserved.