Feb 22, 2024, 4:28 PM

Балкан 

  Poetry » Landscape
100 0 0

Излегнат стоях между две груби бразди.

Решил бях да спя под балкански звезди.

Така на това магическо място нощувах.

Сега ще разкажа какво виждах и чувах.

 

До мен се примъкваше един котарак

и стъпваше плахо във близката кал.

Беше излязъл да обикаля след мрак.

В листата се чуваше далечен чакал.

 

Наблизо в тревите припява щурец.

Омайно обажда се от своя дворец.

Между тревата блещукат светулки.

Жужат си щастливо на пресекулки.

 

Приятно лъхаше от отсрещния връх.

На моменти усещах планинския дъх.

Той сякаш бе пълен с хиляда ухания.

Носеше думите на хиляда създания.

 

Тази чудна песен от горските ноти

описваше следите от хиляда животи.

Всеки един от тях съвсем уникален.

Песента утихна с един тон финален.

 

Накрая небето се изчисти и блесна.

Картината горе бе така интересна.

Всичките зодии вкупом изгряха

и заедно звездни мелодии пяха.

© Чанко Чанев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??