Съпруга, искат, да съм съвършена -
безшумно да се движа у дома.
Да нямам избор - да съм наранена,
че в кухнята е моята съдба!
Изтънчено да чистя - като хала
без стъпки по кънтящия паркет!
Да нося магазина от квартала,
но да щадя семейния бюджет!
На масата да има разнородност -
на всекиго по личния му вкус.
За грешките да нося отговорност,
без право на молба и на импулс!
Не мога да покрия този образ
дори не настоявам за това!
Отправям им категоричен отказ -
без да чувствам никаква вина!
Д.В. 01-08-2016 г.
© Десислава Вълова All rights reserved.