Jul 24, 2023, 8:50 PM

Черепът, гнездо за мечти и дом на кошмари 

  Poetry
431 1 2

Знания завивам като клонки

С мисли нови - мои 

- укрепям, залепям

С чувства украсявам 

И в кухия си череп

гнездо сглобявам

 

Гнездо за сън, за почивка

Копнеж, стремеж, 

искане тая’

Мечтата сътворявам

Над нея бдя и зорко браня

 

От кого?

Ооо, всяко знание идва тук 

с по едно съмнение

Всяка мисъл нова

води порицание, нападка 

Всяко светло чувство 

има мрачен брат 

 

Цяло ято кошмари 

оформя се с една мечта

Черепа кух

 в себе си ската гнездо 

с мечта 

ала в кухото ехти кошмара

 

Кошмара, страха,

Ще прескочиш ли трапа?

Мечтата ще остане ли 

само мечта?

© Simana Yordanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Драмите, въпросите, надеждите, които ни минават в мислите непрекъснато.
    Добре разработено.
    Поздрави и успех.
  • “Кошмара, страха,
    Ще прескочиш ли трапа?
    Мечтата ще остане ли
    само мечта?
    Докосваща творба! Успех!
Random works
: ??:??