Apr 24, 2024, 10:36 PM

Деца на война 

  Poetry » Civilian
56 0 2

 

B света
във който днес живеем...
витае миризма на смърт
Войната

облак е събуден
надвиснал тежко, буреносно,
над ежедневният ни път
Деца, с бради все още не поникнали
играят на войници
Размахват "томахавки" най-модерни
От скука и от липса
на компютърните им игри,
се стрелят
и учудени умират...
че бликва не мастило,
а собствената им,

червена кръв...


Света мирише на барут...
Деца играят на войници
Продадени,
Предадени...
от собствените си бащи
Вместо мастило...
Проливат истинска,
червена,
топла кръв...

Света мирише на барут!
Света мирише
на изгоряла
детска плът...

Пролива се нашата кръв...


Valentina Mitova
04/20/2024

 

 

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За съжаление ...не се учим! Не сме добри! А уж, сме най-умните?! Благодаря ти!
  • Светът винаги е мирисал така, откакто има хора...
    За съжаление.
    Което всъщност показва някои неща относно човешката ни природа.
    Поздравявам те.
Random works
: ??:??