Feb 23, 2024, 8:38 PM

Дим 

  Poetry » Other
130 0 0

Приказен, чуден, растителен дим

идващ от там, където вечер горим.

Бавно и плавно моя спътник любим,

изпълва стаята, в която си спим.

 

При всеки дъх през мен преминава.

Така тихо предава невидими вести.

Вечер блажено успокоява ми нрава.

Сънищата идат по-странни и чести.

 

Нощният огън дръвчето поглъща.

Превръща го в един друг елемент.

В него усещам една сила могъща

и сякаш попивам я в този момент.

 

Усеща се как тя добре ме прегръща.

Челото ми понякога прелива от пот.

Дори странни спомени мои ми връща.

След огън почти живея втори живот.

© Чанко Чанев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??