Из дневника на баба Мара Снайпериста
(на пенсионера Страти)
Съседи и съседки мои мили,
"не съм от тези..." (Не, не съм от тях!),
да ви доложа как почти насила
свидетел на геройство славно бях!
Боклука си изхвърля снощи Страти.
И не че го следя, опазил Бог!
Случайно се поспрях, така, за кратко,
и що да видя?! Плувнах в мас и пот.
В москвича му се шмугна тая рошла -
въшливата, от осмия етаж!
А той след нея с ряз! И я запощи!
Аз стисках палци. Да му е кураж!
О, слава тебе, труженико Страти!
Борбата бе за почести. По мъжки.
До полунощ москвичът ти се клати,
но ти спаси съседството от въшки!
;)
© Мая Нарлиева All rights reserved.