Apr 26, 2024, 12:31 AM  

Дъждовен блус 

  Poetry
126 6 8

Създавам я от клечици и кал,
но пак е приказка. И е вълшебна.
Където и без мен да си живял,
безмълвията по ъглите дебнат.

Създавам я от стъпки в девствен сняг
и моята, и твоята Вселена.
Спокойствието – гост е мил и драг,
фъртуните в душата тихо стенат,

а пролет е. Сънуваш вишнев цвят,
страхът те стряска сутрин и те буди.
А аз не спя. Танцувам с непознат –
запял в нощта. За влюбени... И луди.

А сутрин аз съм само светещ сън –
рисуван от луна, додето спеше...
И котката, мяукаща отвън,
и нежен блус – дъждовен, безутешен...

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??