Apr 19, 2022, 8:51 AM

Дълбоките очи на лудостта 

  Poetry
428 13 7

Дълбоките очи на лудостта
ме гледат от лицето на старица.
(Решетката на старата врата
прилича на ръждив кафез за птици.) 

 

Съсухрени, отпуснати ръце
и неподвижност. В старческото тяло
е живо само волното сърце
и две очи, вселената побрали. 

 

Пронизва с поглед. Някъде през мен
прониква, сякаш вижда кът незнаен.
Дали ще различи нощта от ден?!
А може би, в безвремие блуждае?!

 

И вижда необятна простота,
отхвърлила и химни, и камбани –
земя на обич, мир и тишина,
в която е избрала да остане. 

 

Безумна и объркана - съдба  -
ще тлее тук – отсъстваща и бледа...
С дълбоките очи  на лудостта
сам  Господ към света побъркан гледа.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??