Е-прошка
(Размисли след деня на Прошката Сирни Заговезни)
Лесно вече прошки се раздават…
“Прости”, “Простено” и готово…
Щракаш, пращаш, получаваш…
Пито и платено… почваме отново.
Избелява Прошката, тънее…
От душевност се превръща в стока…
Знаеш - за обмен ”Простено” идва време
и обиди хвърляш… без посока…
А дали усещаш Прошката с душата?
А дали наистина прощаваш ти?
Щом думите не са изречени с устата
и не ръка ръката в отговор държи?
Лесно безсловесна прошка се раздава -
просто “copy” - “paste” - прати…
© Ангелина Стойчева All rights reserved.
Калине, Роси, Миночка и Младене, благодаря от сърце за оставените коментари и за поставяне в любими!