Не съм родена някой да ме има!
Не протягай ръце да ме хванеш…
Като вятър съм аз неуловима -
как да ме спреш или надбягаш?
Не съм родена някой да ме връзва
с пръстен … даже да е златен!
(Не ми се гледа Този филм,
дори … да е безплатен!)
Родена съм да съм южняка,
който на безпътния ти кораб
ще издуй платната.
Родена съм да бъда огън,
който ще те стопли,
премръзнал в самотата…
Родена съм да съм искрата,
камината в сърцето ти
която ще разпали…
Родена съм да съм до теб!
Но да ме имаш?
... едва ли…
© Ангелина Стойчева All rights reserved.