Nov 15, 2023, 1:10 PM

Етимология на времето 

  Poetry
168 1 2

Тази сутрин часовникът

се протегна напряко

и ми сбърка посоките

между „бързам“ и „чакам“.

 

И разпуснах минутите

да се върнат в леглото.

А в клатушкащо лутане

ме изчака животът.

 

И подремна на спирката

леко сънен трамваят.

Сред косите ми спираше

муден повей на вятър.

 

Не препускаха релсите

към поредния пътник.

Нито хората стрелкаха

нервен поглед към пътя.

 

И така се разбъркаха

всички пластове време.

Само птичките бързаха

да припяват поеми.

 

Само тежките облаци

се разбягваха бърже,

циферблатите в обръчи

да не би да ги вържат.

 

И разбрах, че от чакане

няма нищо да свърши.

Че последните влакове

също водят към вкъщи.

 

Че е грешна подредбата.

Че ще чакам смирено

за да стигна до себе си.

За да стигнеш до мене.

© Мила Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??