Apr 29, 2024, 4:57 PM

Калем за свят от светлина 

  Poetry
109 3 12

КАЛЕМ ЗА СВЯТ ОТ СВЕТЛИНА

Изкусен градинар, април
не спира да ме изненадва.
Сред люляка разцъфнал скрил
присадки три и тънка брадва.

На сухия и стар бадем
в градинката ми ще привърже
наивен, доверчив калем –
по-ласкав и от цветен пъзел.

По ябълчицата добра
прокарва длан, преди да среже
напуканата ѝ кора –
да я дари с парченце нежност.

Примряла в ланшния пожар,
нагизди тъжната череша
със цвят и неподправен чар
от тюл и аромат небрежен.

Прекрасен свят, така туптиш,
от думи, светлина и мисъл,
когато Бог е слязъл – тих,
и с обич всичко ашладисал.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??