Feb 27, 2024, 3:42 PM

Копнеж 

  Poetry » Love
157 1 0

Копнея за обич както огън обича.

Бурна и страстна, изгаряща тяло.

От нея сълза по лицето се стича.

При нея и двамата сякаш са цяло.

 

Все още не зная къде се намира.

Къде ли из този свят има такава?

Копнежът ми буен за нея напира.

Дали всеки може подобна да дава?

 

От мен тя извира, но и като извор

има нужда да се подхранва от дъжд.

Аз често обичах, а все моят избор

дъжда си любовен възспря изведнъж.

 

Вече не искам такъв свят илюзорен.

Една любов трябва да бъде взаимна.

Нека пътят за нея ми бъде отворен.

Горещо копнея в прегръдката зимна.

© Чанко Чанев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??