Несъмнено отново съм скарана с Господ
и директно му връчвам пищов. Без дуел!
Ще поканя небесната свита на гости,
да освирка размирната, преди разстрел!
Тази вечер разчиствам и сетната сметка.
Щом съм яла и пила, си плащам с бакшиш.
Позволете! Прощавайте, само да вметна...
Колко струва човешкият щатен каиш,
с хикс резки от захвати, устойчив на тяга,
от проядена вяра жигосан живот?
Издължа ли и него, съвсем ще прилягам
на престъпния, зрелища дал, ешафод.
Хайде, Господи! Чакам те! Пито-платено!
Преди спусъка имам служебен въпрос:
Като щракне резето на ада след мене,
би ли пратил по някого някакъв лост?
Аз сама ще си бъда опорната точка,
(и нали съм на Бога поредният гаф)
ще катурна казана, за грешни нарочен,
върху твойте орисници. В пълен състав!
© Мая Нарлиева All rights reserved.