Jul 8, 2008, 8:43 AM

Лятно 

  Poetry
844 0 19

Открехнах вратите на лятото
и с песни и звън на китари
ме грабнаха старите сватове -
безгрижни, от слънце опалени,


на мойта ваканция дните ми.
Опиват ме с утрини алени
и кършат ми слънчева пита -
с ухание винено, с око на цигара

и с пътища, влюбени в мене;
с море, нецелунато още
от моето знойно търпение,
от мойте безсъници нощни.

И в дарове - звездна позлата,
ми връщат отново душата.

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??