Feb 24, 2017, 10:16 AM

Мантра 

  Poetry » Other
249 0 1

Песен от думи и цветове - 
багрите на нашите светове
рисувам със смисъл сега, 
но извън „къде” и „кога”.

 

Топлината на светлината,
мекотата на тишината – 
там мисълта се изгуби, 
когато душата пробуди.

 

От томове стари и прашни,
дали чужди или домашни – 
мъдрост древна се крие,
наблюдателният да я попие.

 

Песен от думи и цветове 
обагря нашите светове
пъстри, ярки и живи, 
далеч от улици сиви.

 

Топлината на светлината,
мекотата на тишината – 
хаосът се разпилява,
подрежда се и оживява.

 

От томове стари и прашни,
дали чужди или домашни –
някогашни далечни мистерии
изпълват душевните галерии.

 

Това е мантра за частта от теб,
нямаща нужда от вода и хлеб.
Душата да пее в тишината,
където няма ги словата...

© All rights reserved.

За доста по-богато усещане, слушайте това, докато четете: https://www.youtube.com/watch?v=_klKJzo4LTY

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Апел към поетите и любителите на поезия и медитация - харесва ли ви?
Random works
: ??:??