Apr 25, 2024, 12:44 PM

Мини край мен 

  Poetry » Love
137 3 4

Мини край мен, дори набързо...

Нахлуй в безцветния ми свят

и с мъжкия си аромат

повикай погледа ми дързък.

 

Опий ме с плътния си тембър

(макар насочен не към мен).

Денят ми тъй е уморен

от прах и изхабени теми.

 

Аз искам да усетя пламък 

в повяхналото си сърце

и просто да трептя, без цел,

без жал и бутафорни драми.

 

И знам, че в края на деня ми,

щом в улиците падне мрак,

аз вкъщи ще си бъда пак.

И пак пределно ще те нямам.

 

Но ти сега мини набързо,

преди да идеш у дома.

А после, аз съвсем сама,

от теб едва ще се отърся

 

и ще поема без миражи 

(а може би и не съвсем)

към ежедневния проблем -

от себе си да се откажа.

 

© Мила Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??