Ще пея своя лебедова песен,
застанал до замръзнала река.
Любов родена в късна есен.
Протегната към слънцето ръка.
Лъчите между пръсти галят.
Милувка чакана сред тъмнина.
Звездите във небето палят.
Танцуваща до мен е светлина.
Очите ти са цялата вселена.
Една дарена ми от Бог мечта.
Прекрасна обич сътворена.
Да има Аз и Ти в една душа.
Стъклото ледено, прозрачно.
Танцуват долу риби Ин и Ян.
По пътя на живота еднозначно.
Водата носи приказният блян.
Вихрушка от снежинки се посипва
и всичко е покрито в белота.
Красива пелена от спомени засипва
следите ни към вечната река.
Не мога да не те обичам...
© Гедеон All rights reserved.