Aug 27, 2023, 7:34 AM

Нелепо, нахално, себично 

  Poetry » Love
457 3 5

Пристигаш в съня ми тъй, както

наяве не би го направил.

И както навярно си чакал

притихнало, бурно, отдавна...

 

Нелепо, себично, нахално.

Без остри до кожа въпроси -

дали са ръцете му алчни

когато до мен се докоснат,

 

дали ме обича безумно,

нелепо, себично, нахално,

дали ме разбира без думи...

И колко си плащам за фалша.

 

Как още живея до него

притихнало, бурно, отдавна,

когато нощта ми протегне

към тебе косите си бавно.

 

Не питаш. А как ми се иска

поне да се спреш в съвестта ми.

Не мога да плащам за риска

да съм безглаголно безсрамна.

 

Да бъда виновна без грях, но

нелепо, нахално, себично,

щом с него да бъда успях, но

и с него така те обичам.

 

© Мила Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??