на Филип
Любовта ти към мен не потъва -
тя е моят спасителен сал;
тя ме вдига, когато се спъвам,
щом се срина след сетен провал.
Любовта ти към мен е безбрежна -
тя е моят най-син океан,
в който Вяра, Любов и Надежда
са не просто красив талисман.
Любовта ти към мен задължава -
тя е полет, копнеж, свобода;
тя искрата е скрита в жарава;
животворната капка вода.
Любовта ти към мен ме превръща
в екзотичен модел на Гоген.
Тя е пристанът, в който се връщам.
Тя е дух. И е моя. Без тлен.
© Мая Попова All rights reserved.