Jul 27, 2022, 10:47 PM

Облак като... 

  Poetry » Phylosophy
244 1 6

Облак като мисъл, 

като сянка чужда, 

като пръст, изписал

дъх на теменужка

 

по платно от вятър

и по длан от слънце. 

Облаче - театър

и живот във зрънце. 

 

Облак като майка

в миг над мене спряла... 

Две крила на чайка 

над вселена бяла... 

 

Облак като дума, 

под дъга от песен,

крачи сам по друма

в подранила есен. 

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??