Mar 7, 2024, 12:35 PM

Орисване 

  Poetry
108 1 1

Орисвам те да бъдеш светлолика,

в сърцето си да побереш света,

от очите ти сияйни любовта да блика,

да стопляш с тях човешката душа.

 

Орисвам те с ръце от нежност бяла

и с длани, изцеряващи тъга,

с усмивка блага, хиляди слънца побрала,

на уста ти честни, искрени слова.

 

Орисвам те да бъдеш справедлива,

а истината да е твой другар,

мъдро пътя си да избереш - да си щастлива,

и да помниш, че си Слънчев дар!

© Ивана Бойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесно орисница си!
    И аз имам подобни стихове, за любимите ми внучки
Random works
: ??:??