Jan 10, 2024, 11:35 AM

По "Криворазбраната цивилизация" 

  Poetry
126 1 2

Необходимо е да вложа всяка мисъл,

незабавно, животоспасяващо и належащо.

Дори когато всичко вика: няма смисъл

и ежедневието злободневно дърпа ме болящо.

 

Удобен ход е здравомислието да се отклони,

очите да не виждат, как врагът заграбва.

Лъжата, как обърква с цел да покори,

човешкото сърце с фалшива правда.

 

Днес криворазбраната цивилизация

е постановка всекидневна в нашите домове.

Тоталитаризъм с привидна демокрация,

изконните семейни ценности краде.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви за коментара, Марко.
  • Много ми хареса. Много е актуално.
    За тоталитаризъм с привидна демокрация е виновна манипулацията.
    Една лъжа повторена сто пъти, става истина.
    Поздрави за творбата !
Random works
: ??:??