Nov 15, 2007, 3:07 PM

По пътя 

  Poetry
737 0 12

 

Ще хвана късния влак
и ще замина за Никъде.
А в стария пътен сак
ще напъхам годинките -

моите щатни гримьори,
светли и мрачни свидетели
на рождества и позори,
мои палачи и благодетели.

И не от старост ще ги забравя
на някоя гара в бюфета,
а от любов ще им оставя
бирата и двете кюфтета

и ще си тръгна невидим
и Никой, като никога,
като морето невинен,
в което се любят звездите.

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??