Mar 29, 2017, 4:20 AM

Постановка 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
302 2 0

Театърът на живота се разиграва, 
постановката остарява и се подновява. 
Сценарият вече се пише самичък, 
а поет се мъчи не само едничък. 
 

Актьорите, както Шекспир е казал, сме ние, 
а светът е сцената, която така плени ме. 
Поставяме си маски и окраски пищни, 
но оставаме отвътре зверове тъй хищни. 


Публиката пляска на всяка крива гримаса, 
опиянява се, пълзи под коя да е маса... 
А актьорът, който не цели да се преструва, 
на хората със златни маски слугува...

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??