Jun 15, 2023, 3:18 PM

Поучение 

  Poetry » Phylosophy
318 1 0

В живота има стари моменти.

Към тях не тръгвай със сантименти.

Щом в минали дни си се отнесъл,

големи храсти, явно, си тесал.

 

Спомени бивши ти ги отхвърляй.

Новите, все пак си ги загърляй.

Всичко това е избирателно.

Акъл си опичай, и то старателно!

 

Минало славно далеч е отдавна

и не върви във рубрика главна.

На новото,ти, приятел, наблягай.

Не с дърти икони, с мажоретки си лягай!

 

Какъв ще е кефа, никой не знае!

Пред микрофона всеки си трае...

Пич, за да си ясно разпознаваем

от чалгата взимай идеи назаем!

 

Да,туй не е пътя, ала вървим,

народно съзнание за да приспим!

Който тръгне по друга пътека

аз ще му кажа:,,Ти си човека!".

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??