Mar 4, 2008, 4:50 PM

Пролетта 

  Poetry
919 1 11
Пролетта ме целуна в сърцето
и с коприна от бяло ме върза
на брега светлосин на небето
към крилата на времето бързо.

Пролетта ми заседна в окото
с меки мигли от цъфнали клони,
с любовта, подлудила дървото,
и с пчела в ритуални поклони.

Пролетта ми ме диша възкръснал
във сълзата, поседнала кротко
на тревата във сочните пръсти,
и ме пита защо съм сиротен.

Аз съм малкото птиче, което
тази нощ се завърна в гнездото.

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??