Сега
Някой ден,
повярвай ми,
ще ти се случа…
Ще дойда дръзка като Афродита.
Сърцето ти
във пазвата си ще заключа.
Ключа ще хвърля в бурното море
при Амфитрита.
Повярвай ми,
ще ти се случа
някой ден…
Ще дойда като вакла самодива.
Ще те омая
с билки, с танц, със мен.
Събличам бялата си риза -
открадни я.
Ще ти се случа
накой ден,
повярвай ми…
Ще дойда аз - жената от съня ти.
Ще нося рокля с цвят на слънчоглед.
Ще бъда смисъла на вечността ти -
преди…
сега…
и след…
© Ангелина Стойчева All rights reserved.