Apr 24, 2024, 10:37 PM

Шоколад и кюфтета 

  Poetry » For kids, Other
223 9 26

Един не обича боб и пиле

другия от риба пак се крие.

Да не става дума за спанак

или да направя качамак.

 

Картофки и кюфтета много обичат

шоколад, шоколад и бонбони.

Да сготвят те ще помогнат.

 Сладкото вреди мама им говори. 

 

Няма да ядем чушки и домати

да не става дума за салати. 

Искаме само по един шоколад

това ще е нашият обяд.

 

Ще ядем наслаждаваме се

и се усмихваме от щастие

обичаме шоколад толкова много

и даже ще запазим опаковката.

 

Мама хваща си главата

как да на храни децата.

Вече не знае какво да готви

казва им, че отново ще са болни.

 

Д-р Мила строго им се кара

кариес сладкото ще ви докара.

Зъбките ви много ще болят 

двамата задружно с нея спорят.

 

Миша и Антон опаковката махнат 

искат пак едно, едно квадратче.

Антон се крие и с шоколада бяга

половината на мене се полага.

 

Татко Иво винаги с два се връща,

за да няма кой вкъщи да се мръщи.

Днес забравил два да купи 

и сега олелията се случи.

 

Антон май нищо не разбира.

Мама казва да не се препира,

но той не иска да ми дава

и от шоколада парче не ми остава.

 

Татко мръщи си лицето

ще делите след като е взето.

Миша пък искаше много шоколад

защото хапна всичко на обяд.

 

Обещават, че днес е за последно

вече ще ядът всичко полезно.

Супа топчета искат да им сготвя

и кюфтенца пак да им приготвя.

© Виктория Милчева All rights reserved.

The work is a contestant:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??