Apr 19, 2021, 3:59 PM  

Ще дойдеш случаен 

  Poetry
258 3 9

Ела, без адрес - просто странник случаен,
остави се на вятъра, пътя той знае,
коловозът на времето белези пази -
преминават душите и кърви оставят.


Остави се на май - той младежки ухае,
непривикнал на студ и безцветна надежда.
Ще вървиш по гърба на сияйното пладне,
в резедата на някаква бъдеща среща.


И не бързай, по пътя ти сам се откриваш
в огледало бездънно на прежни години,
зад гърба ти наднича човешката същност,
а ненужното крее, смълчано загива.


Ела, без да знаеш дали съм красива -
във безумните нощи лице не си търсил.
Някой ден, някой ден... в моя дом от коприна,
ти ще дойдеш случаен и наново покръстен.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??