Вечно праведен смело ме сочиш,
търсиш яростно, дебнеш вина
и показваш на всички, че ти си
най-коректният дар на света.
Сочиш себе си, даваш за пример
съвършен в морала мащаб,
ти си ножа, и хляба, и взора
крайна цел, образец, идеал.
Знам, боли те, щастливи сме ние,
ти си скучен, седиш отстрани,
преживяваш емоции чужди
под претекста, че търсиш вини.
© Зоя Христова All rights reserved.