Ех, лошо е да бъдеш тревопасно,
до хищници да се живее е опасно!
От всякъде те дебнат и заплашват,
а ти пасеш си и се надяваш да ти плащат.
Е, имаш си рога, копита,
но знаеш звяр наказва, който рита.
Цял ден се пазиш някой шеф да не настъпиш,
във сънищата само справедливост търсиш.
И рядко има тревопасни единици,
в стада събират се, както в ято птици.
Уж много са, но страх ги пази,
дано да хванат друг не нази!
Сред хищници да бъдеш тревопасно е опасно,
от следващите плячки ще си ти това е ясно...
© Иван Иванов All rights reserved.