Apr 25, 2024, 12:39 PM

Ти си 

  Poetry » Humour
65 0 2

Не знам какво към теб ме тика-

ти си мойта Евридика.

А аз съм прост градски злодей,

нямам общо със Орфей.

 

Арфа аз не знам какво е,

дори кавалче нямам свое,

обаче, песни ще ти пея.

Какви ли-нямам си идея!

 

Явно, музата ме хвана,

направо май си ми пристана.

От тоз обет как да избягам?

Дитирамби ще ти стягам.

 

От мен шедьоври-няма как!

Но, ще дам ти ясен знак:

Макар и тъп, проклет,шапшал-

ти си моят идеал!

 

От тебе много аз не искам-

само с теб да се натискам..

От там- нататък ,квото стане...

Моли се Богу, бай Гецане!

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??