Mar 21, 2024, 8:42 PM

Топъл извор 

  Poetry
102 1 2

Слънце южно лицето ми грее

и ме гали със жарки лъчи,

извор топъл благата си лее,

ден след ден - все хубави дни.

 

Светлосин пред мен е простора,

пълен с много цветя и мечти

и усмивки на толкова хора,

с грейнали от обич очи.

 

По земята ни древна и свята

леко стъпвам със боси нозе

и понасят ме те към водата –

Извор топъл на мойто сърце.

 

Вярвам смело, че утре ще има

за децата ни синьо небе,

а от топлият извор ще блика

сила жива да бъдем добре.

 

И ручи благодат от недрата й,

Боже, тази Земя тук е жива!

Влива сила и младост в телата ни,

а сърцата от обич преливат.

© Ивана Бойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??