Mar 2, 2008, 7:55 AM

Утро 

  Poetry
862 0 14
Философски се кротнаха дните,
най-безсрамно със слънце преяли,
и подпрели на припек стрехите,
капят мигове бели и вяли.

Пак ли в стар и забавен каданс,
омотан от любови и джувки,
ще търкаляме танц подир танц
със пробитите тъжни обувки

на отдавна погребани думи
и на умни и ниски целувки?!
Пак ли в тъпо и кротко безумие
ще вплетеме вражди и преструвки?!

В сутерена на потните страсти
ще си вдигнеме паметник скромен
и в прегръдката с него ще гаснем
като свещ върху камък надгробен.

Тъй, преплели безхитростно шпаги
в демоничните Вчера и Утре,
във каданса ни стар и забавен
ококорени спим. А е утро!

© Владимир Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??